jueves, 30 de octubre de 2014

Valoració de la vaga del 23 d'octubre

Des del Front Estudiantil Unificat d'Alcoi (FEU-Alcoi), es valora aquesta vaga de forma molt positiva. L'assistència dels alumnes als centres d'educació va ser inferior al 20%, comptant instituts públics i privats, segons van facilitar els sindicats i els propis centres.




Pel que fa a l'activitat, el FEU-Alcoi destaca el treball previ a la vaga, ja que setmanes abans del 23 d'octubre es van enganxar cartells informatius per dins i fora dels centres d'estudi, a més del ja clàssic repartiment d'octavetes, el que va fer que gran part de l'estudiantat alcoià coneguera l'existència de la mateixa i els motius que van portar a ella. També es va parlar amb els docents perquè es permetera informar a les classes i perquè els mateixos professors facilitaren el dret a vaga.

El dia 23 d'octubre el FEU-Alcoi va formar grups de piquets en tots els centres d'estudi d'Alcoi, informant els alumnes que assistien a classe dels motius de la vaga, tot i que cal assenyalar amb orgull que molt pocs alumnes van anar a classe eixe dia.

A les 12 del migdia s'havia convocat una concentració a la plaça de la Universitat d'Alcoi, a la qual va assistir una gran quantitat d'estudiants per protestar contra les retallades en educació i per l'educació popular. Finalment es va llegir un manifest signat per un ampli ventall de sindicats, partits polítics i moviments socials de la zona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario