Davant els constants atacs frontals contra l'educació pública, el curs 2012-2013 es va veure necessària la creació d'una federació que aconseguira conjuminar forces per part de tres organitzacions estudiantils de la província d'Alacant. Açò va suposar l'inici d'un treball conjunt que, al poc temps, va haver d'assumir l'àrdua tasca d'aconseguir una fita en la història del moviment estudiantil valencià: va desembocar en un procés de convergència entre organitzacions estudiantils del País Valencià.
Aquesta reunió d'organitzacions estudiantils va tenir la seua màxima expressió en la trobada realitzada a Elx els dies 4 i 5 d'Agost amb el debat i aprovació conjunt d'una sèrie de documents polítics, i com més important, la constatació i ratificació d'una voluntat integradora i aunadora basada en l'assumpció d'uns pilars fonamentals sobre com desitjàvem que anara l'educació a Espanya, i el compromís per lluitar de forma comuna per aquest objectiu.
Fins a la data, la forma amb la qual decidim organitzar-nos va ser a través de dues comissions encarregades tant de l'organització i comunicació interna, com l'elaboració de campanyes i material externa. Aquesta estructura, com era previsible per la seua situació temporal, ha demostrat ser fràgil i ineficaç, encara que no obstant això va suposar la primera aproximació entre les lluites estudiantils del País Valencià. Tenim la intenció de construir una estructura solvent, sòlida i eficaç, amb la finalitat de continuar en la senda de la unió del moviment estudiantil valencià.
La susdita unió ve plasmada per la creació d'una federació d'organitzacions estudiantils amb vocació a convertir-se en un sindicat estudiantil únic i hegemònic en el País Valencià, i que rep el nom de Front d'Estudiants del País Valencià.
Els objectius comuns que cerquem per a l'educació que volem són els següents:
Els objectius comuns que cerquem per a l'educació que volem són els següents:
- La lluita sindical per la millora econòmica de les condicions d'accés a l'estudi reglat de tot l'alumnat, tenint com a objectiu la completa gratuïtat de l'educació. El FEPV com a organització ha de centrar i englobar la seua activitat des d'una òptica de lluita sindical en el camp estudiantil.
- Denúncia pública de les polítiques neoliberals i antipopulars inherents del capitalisme i en conseqüència, defensa de les conquestes socials obtingudes per mitjà de lluites populars i col·lectives, i els serveis públics emanats d'elles, mostrant-nos en contra dels processos de mercantilització i privatització que pugapatir l'educació en qualsevol dels seus àmbits.
- Suport a la lluita sindical pels drets dels treballadors, fomentant la coordinació entre estudiants, pares, mares, treballadores i treballadors en general dels nostres centres d'estudi, participant així en Plataformes i espais en defensa de l'educació pública.
- Defensa dels drets de tots els estudiants, sense importar l'ètnia, el gènere, les preferències sexuals de cada individu, procedència o lloc de naixement, creença o no en una religió o el seu pensament ideològic.
- Denúncia del sistema de representació estamental en l'educació pública i defensa de la democràcia participativa en la mateixa.
- Si és possible, segons les condicions que es donen en cada centre d'estudi, presentar candidatures estudiantils a Consells Escolars, Claustres universitaris, etc., sense que açò afecte negativament al nostre treball de masses i on actuar com a interlocutor de les reivindicacions de l'estudiantat de forma oficial amb l'objectiu de reforçar-la.
- Defensa d'una educació laica i científica. Així mateix, ha de considerar-se la religió, entenent per açò religió catòlica impartida a manera de catequesi, ha de suprimir-se de l'ESO i el col·legi. D'aquesta forma advoquem per l'estudi pel fenomen religiós des d'un àmbit filosòfic i antropològic. Aquesta matèria podria incorporar-se a ètica, filosofia i assignatures similars.
- Defensa de la cultura, llengua i costums del País Valencià, exigint que es fomente l'ús i l'aprenentatge de les llengües pròpies de cada territori, i pel que ens competeix, l'ús del valencià de forma prioritària en l'educació valenciana.
No hay comentarios:
Publicar un comentario